A biztonság magyarázata

Itt az év eleje, nagyjából már mindenki kipihente az ünnepi „fáradalmakat” és a finom ételek utáni szieszták helyett, ismét munkába állva, gőzerővel indítjuk meg az évet. Nagyon valószínű, hogy már mindenki találkozott azzal, amin ilyenkor mindig kötelezően túl kell esni. Ez nem más, mint a munkavédelem szabályainak felfrissítése. Van, aki élvezi ezeket, van, aki gyűlöli, de akár tetszik, akár nem, a törvény kötelez minket, hogy ezen legalább évente egyszer, részt vegyünk.

Mivel legtöbbször ezek általánosan, mindenkinek szóló előadások, így minden résztvevői megismerkedhet a vezetői és beosztotti oldal jogaival, illetve kötelezettségeivel. Ahogyan a megfelelő munkakörülményekkel, és természetesen azzal is, hogy milyen veszélyeket és baleseti lehetőségeket hordoz magában a környezetünk. Fontos ezen oktatás, hiszen bármi, bármikor változhat, akár egyetlen nap alatt is. Jöhet egy új technológia, ami új szabályokat követel, egy új munkaterület, ami újabb veszélyforrást jelenthet. Fontos tudni, hogy ezek az oktatások célirányosak, és kifejezetten nekünk szólnak, arra az adott helyre, arra az adott környezetre. Az oktatást bárki megtarthatja ez tény, de a tematikát, ami alapján előadható egy ilyen, csak is egy munkavédelmi szakember állíthatja össze.

Az általa elkészített és hitelesített dokumentációt nevezzük munkavédelmi szabályzatnak. Ez több részből tevődik össze. Tartalmaz kockázatértékelést, új gépek üzembe helyezésének rendjét, a különböző feladatok elvégzéséhez szükséges, a biztonságunk érdekében nélkülözhetetlen védőeszközök meghatározását. Mivel ez egy komplex, komoly feladat, így egy olyan szakember felkeresése a legcélszerűbb, aki már rendelkezik a szükséges szaktudással, illetve tapasztalattal, hogy mindezt precízen, minden fontos pontot érintve meg tudja oldani. A legjobb választás az Active Safety csapata, mely minden szempontot figyelembe véve, értünk dolgoznak. Azért, hogy a munkánk során elkerülhető balesetek sohase következzenek be. Így számunkra egyetlen feladat marad, a szabályok betartása, a mellett, hogy a lehető legjobb teljesítményt hozzuk ki magunkból.