A nélkülözhetetlen értékelés

Minden vállalkozásnak vannak olyan alap pillérei, amik nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy stabilan működni tudjon. Ilyenek a dolgozók, a vezetők, a szaktudás és nem utolsó sorban a munkavédelem, ami biztosítja, hogy minden rendben menjen, ezzel megerősítve ezeket a pilléreket. Ennek egyik legfontosabb része a kockázatértékelés. Ez az a folyamat, ami során felmérésre kerül minden olyan veszély, ami a munkavégzés során az emberekre leselkedik, és amelyek akár súlyosabb sérüléseket is képes okozni.

A kockázatértékelés elkészíttetése nem szabadon választható, ez kötelező intézkedés mindenhol, ahol legalább 1 fő alkalmazott is van. Ezt legalább három évente, illetve, ha idő közben változik a munkakörülmény, esetleg egy súlyos munkahelyi baleset következik be, újra meg kell csináltatni. Fontos kiemelni, hogy a vállalkozásunk „veterán” dolgozója hiába állítja, hogy mindent ismer, mégsem készíthet el egy ilyen értékelést, mert erre csak is egy munkavédelmi szakember hivatott.

Ennek a hiánya akár munkavédelmi bírsággal járhat, kártérítési követeléseke vonhat maga után, sőt, akár büntetőjogi következményekkel is sújtható, ami valljuk be, senkinek sem hiányzik. De hol is találunk olyan szakembert, aki a lehető legjobb ezen a területen, aki által biztos, hogy csökkenthető annak esélye, hogy komolyabb baleset történjen? Nem kell tovább keresni, hiszen Az Active Safety a lehető legjobb megoldás minden olyan feladatra, ami a munkavédelemhez kapcsolódik. Ők kifejezetten e területtel foglalkoznak és hosszú évek során szerzett tapasztalataikkal, és referenciáikkal tudják nekünk a legtöbbet nyújtani. Hiszen nekünk a legjobb emberekre van szükség, akiket a legnagyobb biztonságban akarunk tudnunk, ha sikeresek szeretnénk lenni, bármilyen területről is legyen szó.