Nagy bajban hatalmas segítség

Amikor az embernek gyereke születik nagyon sokáig kicsi gyerekként szemléli a világot, szüksége van a szülőkre, az óvó, vigyázó tekintetekre és kezekre, és ez valahogy a szülőkben benne is marad. A gyerekeknek a szülők szemében éppen ezért nagyon nehéz kinőni a kicsi gyerek szerepéből, és ez vonatkozik a korai kamaszkorra, a kis felnőttkorra és a felnőtt korra egyaránt.

Én azt hittem teljesen más szülő leszek, de nemrég, amikor sajnálatos módon összetörtem a telefonom és szükségem volt segítségre rá kellett jönnöm, hogy a tizenöt éves fiam már többet tud erről a világról mint én, de az első fél órában én sem tudtam figyelni rá, vagy arra amit mond vagy javasol. Egyszerűen ő nekem gyerek és valahogy még sosem éreztem azt, hogy én támaszkodhatnék rá, vagy ő meg tudná oldani az én gondjaimat vagy problémáimat. Amikor azonban erre rájöttem rögtön oda is mentem hozzá, és feltettem neki a kérdést, hogy szerinte melyik a legjobb xiaomi szervíz budapest területén. Hatalmas boci szemekkel visszanézett rám, mert szerintem ő sem gondolta, hogy ide el fog jutni a dolog, majd kinyitotta a laptopját és megadta a xiaomiszervizshop.hu elérhetőségét. Elmondta, hogy ő azt hallotta mindenkitől eddig, hogy ez a szervíz nagyon jól dolgozik, gyorsak és precízek, nem beszélve arról, hogy úgy általánosságban nagyon megbízhatók.

Nekem sem kellett több, felkerestem a szervízt, és rá kellett jönnöm, hogy a gyereknek hihetetlenül igaza volt. Jó dolgokat mondott, és hatalmas tanácsot adott a legnagyobb problémám közepette, mivel tudja jól, hogy a telefonomra szükségem van a napi munkámhoz, és nélkülözhetetlen képek is vannak rajta.

Nekem is fel kell ismernem, hogy a fiam már kis felnőtt, és sokszor sokkal jobban vagy épp más szemszögből néz dolgokra és megoldásokra egyaránt. Be lehet őt már a gondok vagy problémák megoldásába vonni bőven, na persze témától függően, de bizonyos dolgokban, főleg az elektronikai dolgok világában már nagyon otthon van.